Fotografie, viata si frumos

Claudia Sofron blog

Uneori, acasa e fiecare loc in care te simti fericit.

leave a comment »

Cum orice calatorie este o lectie de viata, eu am invatat-o pe aceea de a gasi fericirea in fiecare loc frumos pe care l-am cunoscut. Lucrurile minunate ni se intampla pe neasteptate, asa a fost si calatoria mea in Helsinki, Finlanda. Niciodata nu m-am gandit sa vizitez o tara nordica si asta pentru ca aveam o mare prejudecata – nu o sa imi placa si gata! Motivele acestei idei preconcepute imi sunt si acum total necunoscute. Traind acolo o saptamana am simtit ca este un loc in care as putea ramane pentru mai mult timp, in ciuda vremii foarte reci.

Mi-au placut oamenii de acolo, chipurile lor care emanau fericire si liniste dar si atitudinea lor pozitiva de a privi viata. Helsinki este un oras care ori te cucereste din prima ori va trebuie sa lupti sa te acomodezi acolo chiar daca e vorba doar de o vacanta. Este o alta lume si nu exagerez deloc cand spun asta. In primul rand este foarte curat, traficul este aerisit si nu am auzit niciun clanxon cat timp m-am plimbat pe strazi. Totul pare creat dupa un plan calculat care are ca punct de pornire ordinea in toate.

Inainte de a pleca in calatoarie am facut o lista cu obiectivele pe care le puteam vizita. E un sentiment placut sa vezi in realitate ceea ce vezi doar in poze. Catedrala Luterana era la o strada distanta de hotelul in care am stat iar Church in the Rock am gasit-o relativ usor.

Dupa cateva zile de ninsoare si vreme intunecata imi pierdusem orice speranta ca voi mai apuca sa vad soarele nordic deoarece in marea majoritate a timpului era un semintuneric afara de aveai impresia ca in cateva minute se va intuneca de tot afara si a trecut ziua. Si totusi, cineva acolo sus ma iubeste pentru ca au venit si zile frumoase iar eu am vazut soarele si m-am jucat si cu ratele. 😛

Intr-una din zile am luat vaporul si am pornit spre ‘insula inghetata’ (asa am numit-o eu din cauza ca totul era inghetat acolo). Suomenlinna este o fortareata si un loc unde m-am regasit pentru o clipa admirand imensitatea care se intindea in fata ochilor mei. Era o zi cu ninsoare cand am pornit spre locul ‘magic’ iar cand s-a lasat intunericul si s-au aprins luminile am stat pur si simplu sa privesc cum zboara fulgii la lumina unui felinar, un adevarat spectacol.

Peisajul era aproape siberian!

Mi-e dor de tot ce am trait acolo. A fost o experienta cu adevarat inedita care m-a facut sa imi doresc sa vad toate tarile nordice. Cand am revenit acasa mi-am zis ca acesta este inceputul unei mari calatorii si cu mana pe inima va spun ca asa a fost, cel putin anul acesta. Aveti grija ce va doriti caci s-ar putea sa vi se implineasca! 🙂

Written by claudiasofron

decembrie 7, 2010 la 9:39 am

Publicat în Travel

Tagged with , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: