Fotografie, viata si frumos

Claudia Sofron blog

Ce am mai citit si mi-a placut.

with 5 comments

Textul ce urmeaza sa il cititi este un fragment din Legenda lui Hermes si vrea sa aduca la suprafata o idee a despre ceea ce se invata in templele din Egiptul antic, dar si pentru o face o comparatie intre ceea ce stiau ei pe vremea aceea si ce cunoastem noi astazi. Pe mine m-a prins si am decis sa il impartasesc cu voi.

”Hermes cere raspunsuri lui Osiris prin intermediul preotului unui templu egiptean care-l primise ca adept in vederea initierii in mistere.

Hermes adoarme. Deodata cineva il striga pe nume.

– Cine esti tu? intreaba Hermes.

– Sunt Osiris, Inteligenta Suprema care este in stare sa-ti dezvaluie orice lucru. Ce doresti tu?

– As vrea sa cunosc originea lucrurilor.

– Vei fi satisfacut.

Deodata un intuneric de nepatruns cobora asupra lui Hermes, care se vazu scufundat intr-un haos umed, plin de fum si in care se auzea un muget lugubru. O voce se ridica din prapastie: <Acesta este strigatul Luminii>, grai Osiris. Un foc subtil izbucni din adancurile umede si atinse inaltimile eterate. Hermes se ridica in acelasi timp si se regasi in sferele superioare; coruri de astre se auzeau desupra capului, iar Valea Luminii umplea Infinitul.

– Ai inteles ce ai vazut? intreba Osiris pe Hermes.

– Nu, raspunse acesta.

– Ei bine, tu ai vazut ceea ce exista de cand e lumea. Lumina pe care ai vazut-o la inceput e Inteligenta Divina in care isi au originea toate lucrurile si care contine toate modelele tuturor fiintelor, intunericul in care ai fost cufundat dupa aceea e lumea materiala in care traiesc oamenii pe Pamant. Focul pe care l-ai vazut izbucnind din adancuri e Cuvantul Divin. Dumnezeu e Tatal, Cuvantul e Fiul, Unirea lor e viata…

– Ce simt miraculos s-a deschis in mine! Nu mai vad cu ochii corpului, ci cu cei ai spiitului. Cum se face asta?

– Cuvantul e in tine. Ceea ce se vede, aude, creeza in tine e chiar Cuvantul Creator, Focul Sacru.”

Aceste cuvinte i-au fost spuse noului adept de catre preotul templului egiptean cu referire la viziunea lui Hermes.

Textul se continua asa: ”…Adu-ti aminte insa ca legea misterului acopera Marele Adevar. Cunoasterea totala nu poate fi dezvaluita decat fratilor nostri care au trecut prin aceleasi incercari ca si noi. Trebuie sa masori Adevarul dupa inteligenta fiecaruia, acoperindu-l pe cei slabi, pe care i-ar face sa innebuneasca, ascuzandu-l de cei rai care nu pot prinde decat fragmente din care ar face arme de distrugere. Inchide-l in inima ta si fa-l sa vorbeasca prin faptele tale. Stiinta va fi forta ta, credinta va fi spada ta, iar tacearea va fi armura care nu poate fi sfaramta.” (Eduoard Schure, Les Grandes inities, 1889).

M-au atins in mod pozitiv aceste revelatii si caut sa descopar semnificatia din spatele lor. Va recomand sa lecturati cartea Inteligenta materiei –  DC Dulcan, de unde am preluat si fragmentul de mai sus. Eu am gasit raspunsuri la multe din intrebarile pe care mi le pun, in mod frecvent, cu privire la existenta si viata noastra.

Written by claudiasofron

decembrie 14, 2010 la 8:32 pm

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Foarte interesant. Ar fi super sa citeasca si altii, sunt convins ca le va placea.

  melicovici

  decembrie 14, 2010 at 8:39 pm

 2. prima idee care mi-a rasarit dupa ce am citit a fost ca poate nu trebuie sa stim Totul si in fapt, nici nu avem cum sa stim Totul sau Adevarul ~ „…Adu-ti aminte insa ca legea misterului acopera Marele Adevar” trebuie sa acceptam misterul inerent al lumii.

  Marian P.

  decembrie 14, 2010 at 9:06 pm

  • Sunt lucruri pe care nu le inteleg si le pastrez in mister caci daca as vrea cu tot dinadinul sa le cunosc nu ar mai avea aceeasi valoare ca inainte.

   claudiasofron

   decembrie 15, 2010 at 8:10 am

 3. cati ani ai claudia 27? frumos ce scrii dar repet : articolele tale sunt unele in imagini fiindca fotopgrafiile sunt partea cea mai importanta a lor : bine realizate si foarte bine alese.

  nicu marin

  ianuarie 11, 2013 at 7:57 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: